تکنیک Shadowing

تکنیک Shadowing جهت تقویت اسپیکینگ

مطمئنا زمانی که در حال تلاش برای یادگیری یک زبان جدید هستید، شما ناخودآگاه و بدون اینکه متوجه شوید از تکنیک سایه یا همان تکنیک shadowing استفاده کرده اید. آیا تابحال متنی را به زبان خارجی گوش داده اید و همزمان آن را با صدای بلند بخوانید؟ اگر بله، پس شما در حال استفاده از روش سایه گفتاری بوده اید. مدرسین زبان انگلیسی نیز همواره از این کار برای آموزش استفاده می کنند تا به شما بهتر موارد لازم را آموزش دهند. اما شما می توانید با یک سری کارهای جانبی و استفاده از این روش به شکل های دیگر از این روش به نحوه بهتر برای بهبود زبان خود هم از لحاظ تسلط در کلام و هم درستی در بیان ساختار استفاده کنید.

تکنیک شادوینگ چیست؟

این تکنیک به صورت تکرار عبارات و لغات شکل گرفته است و به این شکل می باشد که شما سعی خواهید کرد صحبت گوینده را همزمان با او با همان حالت لحن و تلفظ تکرار کنید و سعی خواهید کرد تا سرعت خود را به همان میزان نیز افزایش دهید.

مزایای تکنیک سایه در مکالمه زبان انگلیسی Speaking

ولین مزیت آن دریافت بهتر از تلفظ و آهنگ زبان انگلیسی است. همانند وقتی‌که در حال نواختن یک موزیک هستیم، مکالمه‌ی زبان انگلیسی نیز دارای آهنگ و ملودی خاص خود است. مکالمه زبان انگلیسی، همانند زبان مادری خودمان مثل مکالمه‌ی یک ربات نیست که هیچ بالا و پایینی نداشته باشد. مکالمه‌ یک مهارت زنده است. و تکنیک سایه می‌تواند به ما کمک کند که دریافت خوبی از آهنگ یک زبان داشته باشیم. فقط با شنیدن زبان جدید هیچ‌وقت فرصت این را پیدا نمی‌کنیم که در حقیقت این آهنگ زبان را تمرین کنیم. و زمانی که در یک مکالمه‌ی واقعی قرار می‌گیریم، نمی‌توانیم به نحو مطلوب به زبان انگلیسی صحبت کنیم.
به همین علت اکثرزبان‌آموزان، هنگام مکالمه‌ی زبان انگلیسی، آهنگی غیرواقعی و ربات گونه دارند. زیرا معمولاً در شرایط واقعی قرار نگرفته‌اند که صحبت کنند؛ و از این تکنیک منحصربه‌فرد نیز استفاده نکرده‌اند که این کمبود را تا جایی که ممکن است پوشش دهد. اما زبان‌آموزی که از این تکنیک استفاده کند، نه‌تنها تلفظ بهتر و درست‌تری پیدا می‌کند، بلکه زیروبمی صدا، تکیه (stress)، ملودی، آهنگ، جریان، و به‌طورکلی تمام آنچه برای انتقال بهتر پیام خود نیاز دارد را نیز یاد می‌گیرد.

روش صحیح تکنیک

وقتی تازه این روش را آغاز کرده‌اید، بهتر است تنها روی عبارت‌های کوتاه، محدود و خاص تمرکز کنید. مثلا اگر سریال می‌بینید، تنها دیالوگ‌های یک شخصیت خاص در برخی موقعیت‌های مهم را تکرار کنید. یا هنگام شنیدن موسیقی، تنها روی نقاط اوج تمرکز کنید.
بهتر است در آغاز، سراغ فیلم‌ها یا موسیقی‌های طولانی نروید. تکنیک shadowing با وجود جذابیتی که دارد، می‌تواند گاهی خسته‌کننده شود؛ به خصوص اگر به تازگی آن را شروع کرده باشید.

در مرحله بعدی، باید میزان تکرار را بیشتر کنید و تا جایی که می‌توانید، هرچیزی که می‌شنوید را تکرار کنید. به عنوان مثال اگر فیلم می‌بینید، ابتدا دیالوگ یک یا دو شخصیت خاص و سپس تمام دیالوگ‌ها را مو به مو تکرار کنید. در این سطح، کار کمی دشوارتر و حجم مطالب بیشتر می‌شود. به همین دلیل بهتر است مدت یادگیری را کاهش دهید تا نتیجه بهتری بگیرید.

در صورتی که آموخته‌های شما به سطح پیشرفته رسیده است ، می‌توانید علاوه بر تکرار هر آنچه می‌شنوید، خودتان نیز عبارات و اصطلاحاتی را متناسب با موقعیت به جمله اضافه کنید. حتی می‌توانید به جای یکی از شخصیت‌های فیلم صحبت کنید و به جای سخنان او، نظرات خود را بیان کنید. در این سطح می‌توانید هر نوع فیلم یا پادکستی را برای آموزش انتخاب کنید، اما بهتر است سراغ مواردی بروید که ذهن شما از قبل با موضوع آن آشنایی دارد و می‌توانید با آن بهتر تعامل برقرار کنید.

امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز ۰/۲۰